logo Luxury Studio
Romanian Cam Studio of the year

Dezvoltarea lumii digitale deschide noi orizonturi pe piața muncii, către joburi care se pot desfășura online, unele cu venituri de peste 10.000 de lei. Printre sectoarele care a cunoscut o dezvoltare impresionantă în România este cel tehnologic, cu numeroase oferte de muncă atractive, destinate celor care doresc să muncească remote.

Indiferent dacă te interesează o reconversie profesională sau ești la începutul călătoriei tale pe piața muncii și cauți jobul potrivit, află în continuarea acestui articol care sunt câteva dintre ofertele de lucru online cu cele mai mari venituri.

Specialist marketing

Ești o persoană creativă, care dorește să contribuie la creșterea online a brandurilor? Atunci un job de specialist marketing poate fi potrivit pentru tine. Creativitatea este o cerință esențială pentru ocuparea unei astfel de poziții, întrucât este necesar să creezi campanii atractive de promovare, care să aducă rezultate.

Avantajul unui astfel de loc de muncă constă în flexibilitatea ridicată, întrucât există agenții de marketing care oferă posibilitatea de a lucra remote. Astfel, îți va fi mai ușor să îți găsești echilibrul între muncă și viața personală, ceea ce poate duce la o creștere a productivității.

Mai mult decât atât, marketingul este un domeniu de activitate cu oportunități reale de dezvoltare profesională. Persoanele talentate, orientate către reușită, pot ocupa funcții de conducere, care le aduc atât mulțumirea profesională, cât și o remunerație pe măsură.

Studiile necesare pentru ocuparea acestui job includ licența în marketing sau comunicare, cunoștințele de administrarea afacerilor și programele de specializare în marketingul digital. În cazul în care nu ai terminat o facultate de profil, dar ești pasionat de acest domeniu, poți opta pentru cursuri online sau cu prezență fizică, care se adresează anumitor specializări importante din marketing și îți oferă cunoștințele necesare pentru o carieră reușită.

Model de videochat

Cu toate că se numără printre cele mai criticate alegeri profesionale, un job de model, într-un studio videochat, nu poate fi exclus din categoria locurilor de muncă online, cu venituri considerabile. Înainte de orice, este important de menționat că este o activitate care se desfășoară legal, în baza unui contract de muncă.

În ceea ce privește abilitățile necesare pentru a fi un model de succes, este important să fii o persoană creativă și comunicativă, și să cunoști limba engleză, întrucât vei interacționa cu clienți de alte naționalități, prin intermediul camerei. Studiourile serioase, care își respectă clienții și modelele deopotrivă, investesc în traininguri de formare, prin care poți afla încă de la început care sunt secretele ce îți pot asigura reușita.

Cât despre locul de unde vei munci, există studiouri care îți oferă posibilitatea de a lucra de acasă. Spre exemplu, dacă locuiești în provincie, dar îți dorești să lucrezi la unul dintre cele mai bune studiouri videochat București, atunci posibilitatea de a lucra online, din confortul casei tale, poate fi nemaipomenită.

Dincolo de flexibilitatea unui job de model, acesta este apreciat pentru veniturile mari, ce pot depăși 10.000 de lei, în cazul modelelor de succes. Nu în ultimul rând, studiourile oferă bonusuri atractive și cadouri, prin care își răsplătesc modelele dedicate, ce obțin performanțe. Astfel de premii pot include excursii, tablete, ceasuri smart, telefoane sau chiar un autoturism.

Designer grafic

O altă oportunitate de a lucra de acasă este jobul de designer grafic. Acesta presupune cunoașterea programelor de editare foto și video, pentru a concepe materiale atractive. Vei avea ocazia să creezi sigle pentru diferite branduri, pliante, bannere, broșuri și reclame grafice, prin care poți schimba modul în care oamenii percep anumite produse și servicii.

Nu vei avea nevoie de echipamente costisitoare pentru un astfel de job, fiind de ajuns un calculator și un software de design. În ceea ce privește modul de a lucra, îți poți desfășura activitatea pe cont propriu, creându-ți propriul brand, prin care îți oferi serviciile sau ca parte a unei echipe.

Veniturile pe care le poți câștiga din designul grafic depășesc cu mult nivelul salarial mediu din România, fiind nelipsite oportunitățile ce îți sunt oferite. Ca atare, odată ce ai un portofoliu consistent, cu exemple creative de grafică, poți obține proiecte importante, care vor fi plătite mult mai bine.

Dincolo de beneficiile materiale, un job de designer grafic îți oferă și satisfacții profesionale, întrucât prin rezultatul muncii tale poți vedea cum brandurile cu care lucrezi capătă mai multă notorietate, eforturile tale contribuind la dezvoltarea lor.

Senior Frontend Developer

Ți-ar plăcea să urmezi o carieră în IT, cu un venit ce poate depăși 10.000 de lei pe lună? Atunci ce spui de propunerea noastră – front-end developer. Un astfel de job se bucură de o cerere ridicată, dată fiind nevoia crescută de creare a designurilor web prin utilizarea limbajelor de programare.

Pentru a ocupa această poziție, este necesar să cunoști HTML, CSS și JavaScript, care sunt limbajele de programare de bază. Fiecare job este diferit, ca atare și cerințele variază, astfel încât unii angajatori doresc o experiență de 2-4 ani cu JavaScript, CSS și HTML.

Alte cerințe includ familiarizarea cu framework-urile pentru servere, precum Django, experiență în a lucra cu React sau în testarea produselor dezvoltate, astfel încât să te asiguri că livrezi software de calitate, complet funcționale.

Există angajatori care se așteaptă ca un front-end developer să aibă 1-2 ani experiență de visual design, cunoștințe de Sketch și Photoshop, pentru a crea interfețe. Dacă cunoști WordPress, JavaScript, SASS, CSS sau PHP, îți mărești șansele de angajare.

Este adevărat că toate aceste cerințe pot părea copleșitoare, însă nu te descuraja. Vei găsi angajatori interesați de persoanele fără experiență, care tocmai au finalizat diferite cursuri de programare. În plus, există și oportunități de training, în urma cărora te poți angaja în cadrul unei companii, pe poziția dorită.

Senior Full Stack Developer

Dezvoltatorii full stack sunt extrem de căutați pe piața muncii, datorită abilității de a lucra atât pe partea de front-end, cât și pe cea de back-end a unei aplicații web. Ca atare, cerințele pentru o astfel de poziție includ o gamă largă de competențe tehnice, fiind necesară o cunoaștere profundă a limbajelor de programare. Așadar, sunt nelipsite cerințele de CSS, JavaScript și HTML.

Vei avea nevoie, de asemenea, de experiență cu framework-uri precum React sau Angular, dar și de limbaje de programare back-end, precum Java sau Python. Competențele în gestionarea bazelor de date, precum MySQL, îți vor fi de ajutor, alături de abilitatea de a dezvolta și utiliza API-uri.

Unii angajatori se așteaptă ca un Senior Full Stack Developer să dețină cunoștințe de configurare și administrare de servere. Bineînțeles, este obligatorie abilitatea de a testa performanța unei aplicații și de optimizare a acesteia.

Dacă un astfel de job te încântă și lucrezi deja ca dezvoltator web, știi că învățarea nu se oprește niciodată în acest domeniu. Astfel, vei fi într-un continuu proces de dezvoltare și de formare, care îți va aduce beneficii considerabile. În plus, astfel de joburi sunt solicitate și în afara țării, fiind o oportunitate pentru cei interesați să lucreze în străinătate. Companii de top din Europa și nu numai sunt mereu în căutare de talente în domeniul IT.

Bineînțeles, acestea nu sunt singurele joburi online cu salarii atractive, dar cele mai multe se regăsesc tot în domeniul IT-ului sau al marketingului digital. După cum arată studiul The Digital Nomad Index 2021, România se situează pe locul 3, după Canada și Marea Britanie, în topul celor mai bune țări pentru munca remote.

Piața tehnologică din țara noastră este, așadar, în continuă dezvoltare, ducând astfel la noi locuri de muncă și oportunități pentru tinerii care tocmai aleg o carieră, cât și pentru persoanele interesate de reconversie profesională, către joburi mai bine plătite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *